Koskacukor: Édesburgonyás bagett

2017. január 22., vasárnap

Édesburgonyás bagett

Az idei első kenyeremet ma sütöttem meg, illetve igazán ma főztem először. Most már egyre ügyesebbek vagyunk és a konyhát is meglátogattuk, ahol bízom benne Emma is követni fogja anyuci szokásait. A pocakját nagyon szereti az már biztos, de miért is lenne ez máshogy, hiszen a mi étvágyunkkal sincs probléma. Estére már készül a török pite, de addig is süssünk egy bagettet, ami vitaminokkal teli édesburgonyát tartalmaz. Sokáig puha marad és, ha kisebbeket sütünk, akkor szendvicsnek is kiváló választás lehet.
A Cookori által forgalmazott bagett sütőt használtam, ami segíti a tészta szellőzését sütés közben, ezáltal ropogóssá válik.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.







Édesburgonyás bagett
Hozzávalók 4 db-hoz:
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt + kevés a formázáshoz
20 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg héjában sült édesburgonya
1,5 dkg friss élesztő
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál só
2 teáskanál méz
3 evőkanál olívaolaj
2,5-3 dl víz

Elkészítés:
A liszteket tálba mérjük, hozzáadjuk az édesburgonyát, amit előzőleg alaposan összetörtünk. Elvegyítjük benne az élesztőt, a tejfölt, a sót, a mézet és az olívaolajat. Víz hozzáadásával rugalmas, könnyű, kissé lágy tésztát dagasztunk. Lisztezett kelesztőtálban 3 órán át pihentetjük, közben óránként óvatosan átgyúrjuk. Az utolsó gyúráskor 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindegyikből bagettet formázunk.
A 4 db-os sütőformába helyezzük, éles késsel 3-4 helyen bevágjuk a tetejüket, majd letakarva a duplájára kelesztjük. Előmelegített, 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...