Koskacukor: Camembert-tel és meggyel töltött batyu házi csokoládéöntettel

2017. február 25., szombat

Camembert-tel és meggyel töltött batyu házi csokoládéöntettel

Nagy sajt rajongók vagyunk, de valahogy a camembert a legnagyobb kedvenc nálunk. Jöhet rántva, sütve, édesen, sósan, szendvicsbe vagy akár desszertként is, mint ahogy a lenti recept alapján készítettem. Azóta házi áfonya lekvárral is próbáltuk, de illik az alma, a körte, a dió félék vagy az aszalt gyümölcsök is hozzá. Nyáron lehet próbálkozni a barack, rozmaring változattal, de a már polcokon lévő édes eperrel is. (Na, jó ilyennel még nem találkoztam, de az tény, hogy eper kinézetű gyümölcsöt lehet kapni. Szerintem a magyar, szabadföldinél nincs jobb.) Mindenkinek a fantáziájára bízom, de az tuti, hogy különleges. Ami a segítségemre volt az a Russell Hobbs Fiesta 3in1 szendvicssütő.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin februrári számában is.







Camembert-tel és meggyel töltött batyu házi csokoládéöntettel 
Hozzávalók
a csokoládéöntethez:
10 dkg étcsokoládé
1,5 dl tejszín
1 teáskanál méz
1 teáskanál vaníliakivonat
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt kardamom

a mézes vajhoz:
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
2-3 teáskanál méz

továbbá:
szeletelt kalács
camembert sajt
fagyasztott meggy
porcukor

Elkészítés:
A csokoládét felolvasztjuk a tejszínnel, majd hozzáadjuk a mézet, a vaníliakivonatot és a fűszereket. A vajat habosra keverjük a mézzel, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
A meggyet kiolvasztjuk, a levét alaposan kinyomjuk.
A kalácsot megkenjük a mézes vajjal, ráhelyezünk 2-3 szelet sajtot és 2 evőkanál meggyet, majd egy másik szelet kaláccsal betakarjuk.
A szendvicssütőbe illesztjük a szendvicssütő lapot, a készüléket bekapcsoljuk. Miután felmelegedett, 1 batyut a sütőlapra helyezünk. Rácsukjuk a gép tetejét, és készre sütjük. Tálaláskor a süteményt kettévágjuk, megszórjuk porcukorral, és csokoládéöntettel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...