Koskacukor: Serpenyőben sült, duplán csokoládés csiga

2017. március 19., vasárnap

Serpenyőben sült, duplán csokoládés csiga

A péksütik közül valamiért a kakaós vagy csokis csiga áll legközelebb hozzám. Pedig nem mondanám, hogy gyerekkori kedvencem, inkább ezzel pótolom az édesség utáni vágyam. Nem vagyok nagy csokoládé evő, de a csokis, kakaós dolgokat imádom. Az étcsokoládét szívesebben eszegetem, mint a töltött, nagyon édeseket. Tehát, ha valaki szeretne egy édes, gyors péksütit, akár reggelire vagy a nap bármely pillanatában, akkor csak egy ilyen szuper serpenyőre lesz szükségünk, egy gyorsan begyúrt tésztára, egy kevéske időre és már süthetjük is. Igazából elkészíthetjük lekváros, fahéjas, vaníliás, diós vagy mákos verzióban is.
Az edény.hu webshopban elérhető ez a szuper lecsavarható nyélellel rendelkező serpenyő.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.







Serpenyőben sült, duplán csokoládés csiga
Hozzávalók 8 db-hoz
20 dkg liszt + kevés a nyújtáshoz
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4 dkg olvasztott vaj
1,5 dl langyos tej
2 dkg friss élesztő
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
1 tojás

a töltelékhez:
4 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg csokoládécsipsz

a tálaláshoz:
nyírfaporcukor

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük az élesztőt, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a tojást, a vajat és a tejet. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Kelesztőtálban lefedve, szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk, finoman átgyúrjuk, és 25 x 25 cm-es lappá nyújtjuk.
A nyírfacukorhoz adjuk a kakaóport, jól elkeverjük. A tésztát megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a kakaós cukorral és a csokoládécsipsszel. Szorosan feltekerjük, 8 egyenlő részre vágjuk. A csigákat szellősen a serpenyőbe rakosgatjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük úgy, hogy előtte a serpenyő nyelét eltávolítjuk. 20-25 perc alatt készre sütjük, a serpenyőben hagyjuk kihűlni.
Ha nem azonnal fogyasztjuk, bármikor visszatehetjük a forró sütőbe, átmelegítve ugyanolyan lesz, mint frissen sütve. Tálalás előtt nyírfaporcukorral megszórjuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...