Koskacukor: Sokmagvas bundában rántott csirkeszárny csicseriborsós zöldsalátával

2017. március 24., péntek

Sokmagvas bundában rántott csirkeszárny csicseriborsós zöldsalátával

Ha már a héten ennyire szuper időnk volt, akkor jöhet egy újabb saláta recept, amihez csak egy egyszerű ropogós csirkeszárny készült. Annyira vártam már, hogy ilyen jó idő legyen, végre ránk sütött egész nap, a nap és szívhattuk magunkba a D vitamint. Nem beszélve arról, hogy a fák is elkezdtek virágozni, amiknek a illatukért teljesen odáig vagyok. Ilyenkor csak szívom be a friss, jó illatú levegőt. Esküszöm élvezet kint lenni a szabadban. :) Lehet, hogy lassan grillezni kellene? :)
A magosbolt.hu webshopján keresztül számos dolgot beszerezhetünk ehhez a recepthez.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.








Sokmagvas bundában rántott csirkeszárny csicseriborsós zöldsalátával
Hozzávalók 2 személyre
50 dkg csirkeszárny
frissen őrölt bors

3 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál szezámmag
1 evőkanál fekete szezámmag
2 evőkanál lenmag
3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt

a salátához:
1/2 fej jégsaláta
25 dkg koktélparadicsom
3 szál újhagyma
20 dkg főtt csicseriborsó
15 dkg feta sajt

az öntethez:
3 evőkanál  extraszűz olívaolaj
1 teáskanál méz
2 evőkanál almaecet
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1/2 teáskanál morzsolt oregánó

továbbá:
2 édesburgonya
3 dl olaj

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat kettévágjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A tojást felverjük, a zsemlemorzsával elvegyítjük a magvakat. A szárnyakat lisztbe, tojásba és a magvas zsemlemorzsába forgatjuk, majd félretesszük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony karikákra szeljük. A forró olajban először a burgonyát sütjük ki, papírtörlőre szedjük. Ezután helyezzük bele a szárnyakat, közepes lángon készre sütjük, majd kivesszük, és lecsepegtetjük.
A jégsalátát feldaraboljuk, a paradicsomot kettészeljük, az újhagymát felkarikázzuk, és mindet tálba tesszük. Hozzáadjuk a csicseriborsót, majd a tetejére morzsoljuk a fetát.
Az öntet hozzávalóit kikeverjük, az előkészített salátára öntjük. Tálaláskor a tetejére halmozzuk a kisült csirkeszárnyakat, és édesburgonyacsipszet kínálunk hozzá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...