Koskacukor: Bécsi túrótorta

2017. április 8., szombat

Bécsi túrótorta

Még soha nem telt el ennyire az év eleje, mint az idén. Valószínűnek tartom azért is van ez így, mert egy percet sem unatkozom. Emma leköti teljesen az időmet, ha meg alszik akkor éppen a feladataimat látom el, tanulás mellett. El sem hiszem, hogy tegnap már 3 egész hónapja, hogy itthon van velünk, ma pedig 13 hetes. Most nálunk kimarad a nagy húsvéti készülődés, hiszen következő hétre esik a névnapja, így arra tartogatom az energiámat és a sütemény sütéseket, de azért egy-két ötletet megosztok most is. Szerintem valamilyen túrós süti, majdnem mindehol kerül ilyenkor az asztalra. Ez a nagyon egyszerű, légiesen könnyű. krémes túrótortát mindenkinek ajánlom, akinek kevés szabad ideje van, vagy csak valami hasonlóra vágyik. Szerintem nagyon fontos, hogy házi túróból készítsük, mert a bolti sokszor száraz és darabos marad, illetve a sok savótól megnedvesedik később. Íme akkor a recept!








Bécsi túrótorta
Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához:
1kg túró
8 tojás szétválasztva
2 púpos evőkanál kukoricakeményítő
12,5 dkg olvasztott vaj
2 teáskanál vanília kivonat
20 dkg nyírfacukor

a forma kikenéséhez:
vaj

a tetejére:
nyírfaporcukor

Elkészítés:
A túrót krémesre keverjük, a vajjal, a vanília kivonattal, a cukor felével és a tojások sárgájával, végül hozzáadjuk a kukoricakeményítőt. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük, majd a túrós masszába elvegyítjük. A tortaformánkat vajjal kikenjük, belekanalazzuk a túrós egyveleget, majd előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük és 45-50 perc alatt készre sütjük. Amennyiben nagyon barnulna a teteje, a végefelé takarjuk le alufóliával.
Miután elkészült, a formában hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára a hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...