Koskacukor: Medvehagymás sertésszűz parmezános mártásban

2017. április 5., szerda

Medvehagymás sertésszűz parmezános mártásban

Ismét itt a medvehagyma szezon, amit érdemes kihasználni, mert elég rövid ideig lehet kapni. Használtam már fel belőle kenyér készítéshez, pogácsához, különböző húsfélékhez, de igazából rengeteg variáció lehet.




Medvehagymás sertésszűz, parmezános mártással
Hozzávalók 4 személ részére:
80 dkg sertésszűz
1 vöröshagyma
1 csokor feldarabolt medvehagyma
2 bazsalikomszál levelei
4 evőkanál olívaolaj
1,5 dl fehérbor

bors
1,5 dl tejszín
1 teáskanál kukoricakeményítő
10 dkg reszelt parmezán

továbbá
50 dkg kész gnoccchi

Elkészítés:
A vöröshagymát feldaraboljuk, olívaolajon megdinszteljük. A sertésszűzet ujjnyi vastagságúra feldaraboljuk, sózzuk és borsozzuk, végül a dinsztelt vöröshagymára helyezzük és mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk. Felöntjük fehérborral és fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor megpuhult, hozzáadjuk a medvehagymát. A tejszínt kikeverjük a keményítővel, besűrítjük vele a szaftot, végül megszórjuk parmezánnal és addig főzzük, amíg teljesen el nem olvad.
A gnocchit forrásban lévő sós vízbe tesszük, miután feljöttek a víz tetejére 2-3 perc múlva kiszedjük és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...