Koskacukor: Répatorta csokoládémázzal

2017. április 10., hétfő

Répatorta csokoládémázzal

Ahogy nézem mindenki valamilyen répás süti lázban ég. :) A kedves férjem nem szereti a répát, oly annyira, hogy bizonyos leveseknél, ahol nem lehet kiszedésnél kiszűrni a répa darabkákat, az bizony a tányér szélén köt ki. Képes és csinatosan kidíszíti, egy kis gyökérrel kombinálva. Ezzel szemben sütiben jöhetnek azok a zöldségek is amiket nem szeret. Ilyen a cukkini és a cékla is. Egy kedvenc alapanyag hozzáadásával, jelenleg a dió és a csokoládé, elképesztő finom sütit lehet varázsolni az olyanok számára is, akik nem kedvelik a répát. Én ezzel szemben azért szeretem a zöldséggel készült süteményeket, mert sokáig szaftosak maradnak. 









Répatorta csokoládémázzal
Hozzávalók (22 cm átmérőjű tortaformához):
10 dkg zabliszt
10 dkg fehér tönkölybúzaliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
13 dkg darált dió
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg reszelt répa
2 dl olaj
4 tojás
8 dkg nyírfacukor
5 dkg sötét nádcukor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília kivonat

a tetejére:
7 dkg étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)
1 dl tejszín
3 dkg vaj
1 teáskanál méz

Elkészítés:
Egy tálba kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a diót, az őrölt fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát.
A tojásokat a kétféle cukorral és az olajjal habosra verjük, majd a citrom reszelt héjával és a vanília kivonattal ízesítjük. Elvegyítjük benne a répát, majd a lisztes keveréket. 22 cm átmérőjű olajjal kikent tortaformába kanalazzuk. Előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük kb. 45 perc alatt készre sütjük. 10 percig hagyjuk a formában, ezután rácsra helyezzük és hűlni hagyjuk.
A tejszínt és a vajat felforraljuk, a tűzről levéve hozzáadjuk az étcsokoládét és a mézet, végül krémesre keverjük. Miután kihűlt bevonjuk vele a tortánkat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...