Koskacukor: Snickers

2017. április 15., szombat

Snickers

Végre! Megfőzhettük a sonkát. :) Minden évben már januártól várom a sonka főzést, valamiért nálunk ez a kedvenc. Az elmaradhatatlan friss házi kalács, tojás, torma... Az idén nagyon hamar eltelt ez az idő, olyan annyira, hogy Emma ma már 14 hetes. El sem hiszem. :) Most még nem várunk locsolókat, hiszen kicsik vagyunk hozzá, de jövőre már biztos együtt díszítjük a tojásfát és készülődünk, sütkérezünk. Azért most sem üres a hűtönk, az anyatejcsi mellé más is került, oly annyira, hogy sakkozni kellett. Azt hiszem érdemes lesz lecserélni egy nagyobbra. :) Jó, már meg van álmaim konyhája, ha minden igaz a hely is hozzá, de azért még várat magára.
Addig is készítsünk egy csupa csokis, karamellás és mogyorós sütikét.










Snickers
Hozzávalók (25x25 cm-es tortaformához):
a piskótához
6 tojás
20 dkg darált sótlan földimogyoró
10 dkg fehér tönkölyliszt
1 csapott evőkanál holland kakaópor
10 dkg nyírfacukor
30 ml olaj
30 ml tej

a csokoládé krémhez
4 dl tej
10 dkg nyírfacukor
1 csomag étcsokoládés pudingpor
10 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
25 dkg mascarpone

a karamellhez
20 dkg cukor
8 dkg szobahőmérsékletű vaj
1,2 dl tejszín

továbbá:
15 dkg durvára vágott sótlan földimogyoró

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük az olajjal és a tejjel, majd hozzáadjuk. A lisztet elvegyítjük a földimogyoróval és a kakaóporral, majd a tojásos keverékhez adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimitjuk és előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Miután megsült, rácsra helyezzük.
A krémhez a 3 dl tejet felforralunk, a maradék tejben elkeverjük a pudingport, majd hozzáadjuk és készre főzzük. Beletesszük a cukrot és az étcsokoládét, ezután addig keverjük amíg teljesen el nem olvad. Teljesen kihűtjük, végül a mascarponéval krémesre keverjük.
A karamellhez a cukrot közepes lángon addig melegítjük, amíg teljesen felolvad és sötét színe nem lesz. Hozzáadjk a vajat, elkeverjük, majd a tejszínt és simára keverjük. Üvegbe öntjük és hűlni hagyjuk.
A kész piskótát két lapra szeljük. Az alsót megkenjük a krém 2/3 részével, majd a tetejét a maradékkal. Megszórjuk durvára vágott földimogyoróval, majd bőven meglocsoljuk karamellel.
Amennyiban valaki még édesebben szeretné enni, a két piskóta közé is tehet a karamellből.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...