Koskacukor: Grill csirkeszárnyak pestos pácban, avokado mártogatóssal

2017. május 31., szerda

Grill csirkeszárnyak pestos pácban, avokado mártogatóssal

Itt a nyár, a jó idő, a kánikula és jönnek a hétvégi sütögetések. Legalábbis jönnének, ha éppen nem lenne lassan felfordulás nálunk. Ebben a hónapban sokan költöznek körülöttünk és egy hónap múlva bízom benne, már mi is. De addig is sok feladat áll még előttünk. A költözés után végre a szabadban grillezhetünk és nem fent a negyedik emeleten, ahol lassan mi leszünk a grill alanyok. Jó, még "csak" a 26 fokot kell elviselni, de ahogy nézem ez kevesebb egyenlőre nem lesz.







Grill csirkeszárnyak pestos pácban, avokado mártogatóssal
Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg csirkeszárny
5 evőkanál bazsalikomos házi pesto
1 dl olívaolaj
frissen őrölt bors


avokado mártogatóshoz:
2 érett avokado
4 dl görög joghurt
1 evőkanál majonéz
2 evőkanál citromlé
2 teáskanál mustár

bors

továbbá:
20 dkg basmati rizs
sáfrány


Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a szárnyvégeket levágjuk és sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajhoz adjuk a pestot, simára keverjük, majd jól bedörzsöljük vele a szárnyakat. Faszenes grillen vagy grill sütőben készre sütjük.
Az avokado húsát kikaparjuk, simára turmixoljuk a joghurtttal. Belekeverjük a majonézt, a citromlét és a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Sáfrányos, sós vízben kifőzzük a rizst és a grill szárnyak mellé tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...