Koskacukor: Joghurtos epertorta

2017. május 7., vasárnap

Joghurtos epertorta

Elérkezett az a pillanat, amikor már engem is köszönthet a drága kicsi lányom anyák napja alkalmából. Na jó, most még kicsik vagyunk, ma pontosan négy hónapos, de nekem az is óriási ajándék, hogy két napja intenzíven próbbálkozik az átfordulással és egy pici segítséggel sikerült is neki jó párszor. Büszke vagyok rá! Ezen a napon köszöntöm anyukámat is és azt hiszem, elmondhatom, hogy ez a nap még szebb lesz mostantól, mint valaha volt.








Joghurtos epertorta
Hozzávalók 22 cm átmérőjű tortaformához
20 dkg vajaskeksz
5 dkg nyírfaporcukor
10 dkg olvasztott vaj
a joghurtos réteghez:
60 dkg görög joghurt
30 dkg friss eper
10 dkg nyírfaporcukor
1,5 dkg zselatinpor
4 evőkanál víz

a díszítéshez:
6-7 szem eper

Elkészítés:
A kekszet késes robotgépben egészen apróra vágjuk. Elvegyítjük benne a vajat és a nyírfaporcukrot, majd a tortaformába nyomkodjuk.
Az epret pürésítjük, kikeverjük a joghurttal és a nyírfaporcukorral. A vizet a zselatinnal felmelegítjük, pár kanállal a joghurtos keverékből hozzámerünk, és simára dolgozzuk. Az egészet folyamatos keverés közben a többi krémhez adjuk, majd a kekszes alapra öntjük. Hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára.
Tálaláskor frissen szeletelt eperrel díszítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...