Koskacukor: Póréhagymás csirkés lasagne

2017. július 14., péntek

Póréhagymás csirkés lasagne

Azt hiszem kezdek belehúzni az elmaradt receptekkel, amikre már nem is emlékszem olyan régen készültek. Az elmúlt egy hónapban semmi időm nem volt a fotózásra és most tényleg kiélhettük magunkat, az egyszerűbb hagyományos ételeken, amik valljuk be nálunk ritkábban készülnek. Persze nem azért, mert nem szeretjük, hanem mert imádok főzni olyan ételeket, amikkel még korábban nem próbálkoztam. Vagy éppen szeretnék új ízvilág után kutatni. A házunk előtti "kertben"(én így hívom, de egy olyan társasáházban lakunk, aminek van egy kis kertje, garázsa, ami háta mögött grill terasz lesz egyszer), nekünk a hátul az elől, mert arról van a bejáratunk térnövelés miatt, van már 8 szép cserepes muskátlim, ma a piacról beszereztem 2 szép nagy levendulát és egy rozmaringot meg egy bazsalikomot. Azt hiszem kell egy kis fűszeres kert. Agyalok mindig :) Friss fűszerekkel sokkal jobban szeretek dolgozni, intenzívebb lesz az étel íze, ráadásul párolásnál jobban átveszi a hús a fűszerek illatát is.







Póréhagymás csirkés lasagne
Hozzávalók 4-6 személy részére:
80 dkg csirkemellfilé
1szál póréhagyma
1 szál friss tárkony
1/2 csokor petrezselyem
4-5 szál friss kakukkfű
1-2 szál friss rozmaring

bors
3 evőkanál olívaolaj
3 dl víz

a besamel mártáshoz:
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
5 dl tej
őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió


továbbá:
25 dkg lasagne tészta
20 dkg füstölt sajt

Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd olívaolajon fehéredésig pirítjuk. A fűszereket felaprítjuk, a csirkemellhez adjuk, majd felöntjük vízzel és lefedve 30-40 perc alatt puhára pároljuk. (A levét nem kell elfőzni!)
A besamel mártáshoz a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, egy kicsit megpirítjuk. Ezután öntjük hozzá fokozatosan a tejet, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen a mártásunk. A végén miután besűrűsödött, borssal, szerecsendióval és sóval ízesítjük.
A besamel mártás felét a párolt csirkemellhez adjuk.
Egy közepes jénai aljára teszünk pár kanálnyi szaftot, erre jön egy réteg tészta, majd folyamatosan a hússal rétegezzük. A tetejét befedjük a maradék besamel mártással, majd reszelt füstölt sajttal bőségesen megszórjuk.
Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és 30-40 perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...