Koskacukor: Kolbászkrémes csiga serpenyőben sütve

2017. augusztus 2., szerda

Kolbászkrémes csiga serpenyőben sütve

Be kell vallanom őszintén, hogy ez a csudijó kolbászkrémes csiga még tavaly októberben készült, de valahogy eltalált veszni a többi fotók között. 40 fokban biztos nem sokan kapcsolják be a sütőt, meg főzés helyett is lehet inkább valamilyen menüt rendel az ember, de mi nem ezek vagyunk. Jó, a légkondi tudom Isteni áldás, de még az idén meg vagyunk nélküle. Egyébként is "csak" 27-28 fok van bent, amit reggelre sikerül 26-ra lehűteni. Annyira nem is rossz. Jó az emeleti szobákról nem beszélek, bár Emmáé egészen tűrhető. Ő kapta a hűvös, de zajos szobát. Bár őt semmi sem akadályozza meg abban, hogy aludjon egy jót akár napközben is.












Kolbászkrémes csiga serpenyőben sütve
Hozzávalók 8 db-hoz:
15 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 tojás sárgája
2 evőkanál olívaolaj
1 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
kb. 2 dl víz
5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj

a töltelékhez
15 dkg házi kolbász
3 evőkanál parmezán
10 dkg reszelt sajt
15 dkg sűrített paradicsom
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
frissen őrölt bors


Elkészítés:
A liszteket kimérjük, beletesszük a tojás sárgáját, az olívaolajat, a cukrot, a sót és belemorzsoljuk az élesztőt. A víz folyamatos hozzáadásával könnyű tésztát dagasztunk belőle, majd kelesztőtálba tesszük és szobahőmérsékleten 40 percet pihentetjük. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 5 mm vékony téglalap alakúra, megkenjük a vajjal, majd feltekerjük. Ismét kelesztőtálba helyezzük és 40 percet pihentetjük. Ez idő alatt elkészítjük a kolbászkrémet.
A töltelék hozzávalóit késes robotgépbe helyezzük, majd krémesre aprítjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 5 mm vékony téglap alakúra nyújtjuk, megkenjük kolbászkrémmel, majd feltekerjük a hosszabbik oldalánál fogva és 8 egyenlő részre vágjuk. A csigákat szellősen a serpenyőbe rakosgatjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük úgy, hogy előtte a serpenyő nyelét eltávolítjuk. 20-25 perc alatt készre sütjük, a serpenyőben hagyjuk kihűlni.
Ha nem azonnal fogyasztjuk, bármikor visszatehetjük a forró sütőbe, átmelegítve ugyanolyan lesz, mint frissen sütve.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...