Koskacukor: Paradicsomos-cukkinis csirkecomb rigattonival, parmezánnal

2017. szeptember 19., kedd

Paradicsomos-cukkinis csirkecomb rigattonival, parmezánnal

Még mindig oda vagyok az olaszos ételekért. Vannak esetek, amikor inkább konzerv paradicsomot használok, mert a frissel igazából kinek van kedve bíbelődni. Héjjazni, meg magozni? A spájzomban legalább 4 konzerv paradicsom mindig található, a hűtőbe meg legalább 3 féle sajt. :)
Emma mellet egyre könnyebb a főzés is. Amikor kicsit tovább alszik, akkor gyorsan előkészítem az ebédhez valót, előfordul, hogy sikerül már a sütőbe betenni a husikat. Illetve most a nagy felfedezés annyira leköti, hogy a konyhaszekrény fiókjai, a cup mérők, a nyújtófa, kisebb formák, szűrők nagy barátai lettek.









Paradicsomos-cukkinis csirkecomb rigattonival, parmezánnal
Hozzávalók 4 személy részére:
4 csirkecomb
1 kápia paprika
1 fej fokhagyma
1 nagy lilahagyma
1 konzerv paradicsom
15 dkg bacon
1 kicsi cukkini
3-4 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors


továbbá:
25 dkg rigattoni
10 dkg parmezán

Elkészítés:
A combokat sózzuk és borsozzuk és tepsibe helyezzük. A paprikát, a kétféle hagymával, a paradicsommal, az olívaolajjal és a baconnel együtt késes robotgépbe tesszük és krémesre turmixoljuk, végül a húsra kanalazzuk. A cukkini végeit levágjuk, felkockázzuk és a combok mellé tesszük. Alufóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Amikor elkészült a csirkecombokat kivesszük, a rigattonit kifőzzük és összekeverjük a visszamaradt paradicsomos mártással és a parmezánnal együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...