Koskacukor: Omlós diós

2017. október 16., hétfő

Omlós diós

Nagyon szeretjük a diós sütiket. Jó kedvencem a zserbó, házi csokival a tetején, de más diós sütiket is szívesen fogyasztunk. Ez az omlós diós is, amolyan gyorsan fogyó, jobb, ha nem rakod ki az asztalra típus. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. Az alapanyagok nagy részét a Magosbolt webshopjából könnyen beszerezhetjük.











Omlós diós
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
12 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg darált dió
4 dkg aranybarna nádcukor
1 kávéskanál sütőpor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 citrom reszelt héja

a forgatáshoz:
nyírfacukor

Elkészítés:
A liszthez vegyítjük a diót, a nádcukrot, a sütőport, a vaníliát és a citromhéjat. Végül hozzáadjuk a vajat, és összeállítjuk a tésztát. Kisebb gombócokat formálunk belőle, és mindet sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A nyírfacukrot ledaráljuk, és meghempergetjük benne a kihűlt süteményeket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...