Koskacukor: Ajvár krémes csavart kenyér

2017. november 9., csütörtök

Ajvár krémes csavart kenyér

Még a nyáron beszereztem egy pár kiló alapanyagot az ajvárhoz és elkészült ismét a házi padlizsán krémem. Nagyon szeretem, mert sokféleképpen felhasználható ráadásul kimondottan jó ízt ad egy szimpla kenyérnek is. Hús mellé, sült krumplihoz, szendvicsekhez vagy csak úgy magában is fogyasztható.








Ajvár krémes csavart kenyér
Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg BL80 liszt
2 evőkanál olívaolaj
9 g só
2 dkg élesztő
3 dl víz

továbbá:
6 evőkanál házi ajvár

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, elvegyítjük benne a sót, az olajat és víz hozzáadásával könnyű, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Kelesztőtálba helyezzük és szoba-hőmérsékleten 1 órát pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk, óvatosan átgyúrjuk, majd kb. 5 mm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük házi ajvárral, amit előzőleg elkészítettünk, korábbi bejegyzésem alapján vagy használhatunk boltit is. Feltekerjük a szélesebbig oldalánál fogva, majd egy éles kés segítségével középen, hosszába kettévágjuk, az egyik végét egészben hagyva. Megfogjuk az így kapott két rudat, és óvatosan egymás köré fonjuk. Lisztezett formába helyezzük, letakarva duplájára kelesztjük. Előmelegített 180 fokos sütőbe 45 perc alatt készre sütjük. Formába hagyjuk kicsit hűlni, majd rácsra helyezzük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...