Koskacukor: Almás, diós-kakaós piskóta

2017. december 13., szerda

Almás, diós-kakaós piskóta

Szeretem az ilyen egyszerű és finom sütiket. Gyorsan ki lehet mérni, csupán egy bögrére van szükségünk, összekeverni, almát pucolni, darabolni és már mehet is a sütőbe. Tényleg nagyon jó lett, imádom a diót és az almát együtt, nah meg a kakaó. Magáért a csokoládéért soha nem voltam odáig, de a kakaóért... vagy a csoki a süti tetején... bármikor jöhet. Hát a képekkel nem dicsekedek, ez amolyan gyorsan pár perc alatt készült, szóval meg is látszik rajta, de meg kellett osztanom veletek a receptet. Kép nélkül meg nem az igazi.





Almás, diós-kakaós piskóta
Hozzávalók (20x25 cm formához):
3 tojás
1 bögre nyírfacukor
1/2 bögre olaj
1/2 bögre joghurt
1 teáskanál vanília kivonat
1 bögre fehér liszt
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál holland kakaó
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
4 alma
1 bögre darabolt dió

tetejére:
10 dkg étcsokoládé
50 ml tejszín
1 evőkanál vaj

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és a vaníliakivonatot. A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a kakaóport, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd a tojásos keverékhez adjuk. Az almát meghámozzuk, apró kockára daraboljuk és a dióval együtt a tésztába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, elsimítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőbe kb. 50 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba) Amennyiben nagyon pirulna a teteje, félidőnél érdemes alufóliával letakarni. Miután megsült, kiemeljük, lehúzzuk a sütőpapírt és rácsra helyezzük. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, majd a kihűlt piskótára simítjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...