Koskacukor: Mandulás, diós keksz aszalt szilvával

2017. december 20., szerda

Mandulás, diós keksz aszalt szilvával

A mai nap nem a legszerencsésebbek közé tartozik, de újra gondolva, mégis szerencsések vagyunk, mert megúsztuk közepes anyagi kárral azt a balesetet, amit egy hölgy okozott nekünk. Annyi figyelmetlen ember van, pedig egy óvatlan pillanat és megtörténik a baj. Bevallotta, hogy nem figyelt és persze nagyon sajnálja, de ha történt volna valami Emmával, soha nem tudja visszacsinálni. Szerencsére mindenki jól van, csak éppen a mi kis autónkat kell, majd megcsináltatnunk. Minden olyan gyönyörű volt az idei évben, de nem engedem, hogy ez a mai eset elrontsa az év végét. Mérgemben, idegességemben, lesokkoltan neki álltam sütögetni. Ez a keksz persze nem most készült, de sok finomság, ami igen és hamarosan azokat is megosztom veletek.









Mandulás aszalt szilvás keksz
Hozzávalók (20-24 db-hoz)
8 dkg teljes kiőrlésű liszt
8 dkg fehér liszt
12 dkg puha vaj
1 teáskanál sütőpor
10 dkg nyírfacukor
2 evőkanál méz
4 evőkanál darált dió
4 evőkanál szeletelt mandula
4 evőkanál darabolt aszalt szilva

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütőport, a diót, a mandulát és az aszalt szilvát. Hozzáadjuk a nyírfacukrot, a mézet és puha vajat. Összegyúrjuk, majd kisebb gombócokat formálunk, végül a tenyerünkkel ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd előmelegített 190 fokos sütőbe 12-14 perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezve hűlni hagyjuk, majd dobozba tároljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...