Koskacukor: Sült almás, sütőtökös piskóta

2017. december 5., kedd

Sült almás, sütőtökös piskóta

Alma és sütőtök még mindig. De most komolyan... elmentem ma a zöldségeshez Emmának venni olyan gyümölcsöt, amit a reggeli zabkásájához tudok tenni. A banán már eléggé unalmas, legalábbis nekem, mert ő imádja, de legyen azért mégis kicsit változatosabb. A mandarint és a narancsot faljuk magában, így maradt az alma és a körte, amit még ezekkel tudok párosítani az a sütőtök. Igaz zöldség, de édes és mehet a gyümölcsökhöz. Magunknak is szívesebben készítek valamilyen gyümölcsös desszertet. A piskóta receptje tökéletes tortákhoz, más krémekkel is megállja a helyét, sokáig puha marad, tartja a formáját és nem morzsálódik.







Sült almás, sütőtökös piskóta
Hozzávalók (25x35 cm formához):
a sült almás, sütőtökös püréhez:
4 alma
1 kisebb sütőtök
2 teáskanál almáspite fűszerkeverék
2 evőkanál nyírfacukor
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás pudingpor

a piskótához:
5 tojás
12 dkg nyírfacukor
1,2 dl olaj
50 ml tej
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg fehér liszt
1 teáskanál sütőpor

a tálaláshoz:
porcukor

Elkészítés:
Az almát és a sütőtököt meghámozzuk, feldaraboljuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Meglocsoljuk egy fél citrom levével. A nyírfacukorhoz adjuk az almáspite fűszerkeveréket és a citrom reszelt héját, végül megszórjuk vele az almát és a tököt. Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és puhára sütjük. Robotgép segítségével krémesre turmixoljuk. Egy kevés vízben elkevert pudingpor hozzáadásával sűrűre főzzük és teljesen hűlni hagyjuk.
A piskótához a tojásokat habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a tejet. A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütőport, majd a felvert tojásos habhoz adjuk és simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített 175 fokos, légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezzük és hűlni hagyjuk. Két lapra szeljük, majd az alját megkenjük jó vastagon sült almás-tökös pürével, erre helyezzük a piskóta tetejét. Tálaláskor meghintjük porcukorral.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...