Koskacukor: Corn dog

2018. január 1., hétfő

Corn dog

A szokásos hideg tál elkészült, de kellett még hozzá valami új, ami még eddig nem volt. Régóta rágja a fülem Balázs, hogy próbáljuk már ki a kukorica lisztes tésztába mártott virslit. Jelentem, ahhoz képest, hogy nem vagyok virsli párti és a sok olajban sült dolgokat sem szeretem, egészen jóra sikeredett. Nem szívta meg magát, és finom a bundája is. Ami kimaradt belecsurgattam az olajba, és kicsi fánkocskák sültek ki.
Szeretném megköszönni, hogy a tavalyi évben követtetek és olvastátok a receptjeimet. Szeretnék kívánni BOLDOG ÚJ ÉVET mindenkinek!








Corn dog
Hozzávalók (12 db mini virslihez):
12 db mini virsli
1 bögre kukorica liszt
1 bögre liszt (+ a forgatáshoz)
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál méz
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál só
1 bögre tej
1 tojás

a sütéshez: 
olaj

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütőport, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a mézet, a tejet, a tojást, majd simára keverjük. A virsliket, felszúrjuk hurkapálcákra, lisztben megforgatjuk. majd a tésztába mártjuk és forró olajba helyezzük. Aranybarnára sütjük. Papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat beszívja. Melegen fogyasztjuk.
Ketchuppal, mustárral tálaljuk.

Tipp: Érdemes az olajat egy szűkebb, magasabb falú edényben felhevíteni, így kevesebb szükséges. A tésztát pedig szintén egy hosszú, keskenyebb mérőpohárba tenni, így a virsliket könnyen bele tudjuk mártani.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...