Koskacukor: Szűzérmék aszalt szilva mártással, sajtos krokettel

2018. április 11., szerda

Szűzérmék aszalt szilva mártással, sajtos krokettel

Az aszalt gyümölcsöket lassan felváltja a friss, de azért még ennyire nem kell előre szaladni. Egyenlőre még csak az eper az, ami a legtöbb helyen megtalálható, illetve a szokásos alma, körte és banán, amit már kezdünk megunni. A mai Emma-Anya turmixot is feldobtam eperrel, így egy finom banán-alma-eper smoothie volt a tízóraink. Vegyük elő a megmaradt aszalványainkat és használjuk fel.









Szűzérmék aszalt szilva mártással, sajtos krokettel
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg sertésszűz
15 dkg aszalt szilva
1 nagy édes alma

bors
rozmaring
1 lilahagyma
2 dl víz
3 evőkanál olívaolaj

a sajtos kroketthez:
50 dkg főtt, tört burgonya
5 evőkanál rétesliszt
1 tojás
10 dkg reszelt sajt

fehérbors
szerecsendió

a sütéshez:olaj

Elkészítés:
A sertésszüzet egészben hagyva sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyobb tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk rozmaringgal. A lilahagymát és az almát megpucoljuk, karikákra vágjuk és beborítjuk vele a húst. A tetejére halmozzuk az aszalt szilvát, majd aláöntjük a vizet és lefedjük alufóliával. Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 1-1,5 óra alatt puhára pároljuk. Ezután a húst kiemeljük egy tányérra, alufóliával betakarjuk és melegen tartjuk, majd szeleteljük. A visszamaradt szaftot a gyümölcsökkel, hagymával együtt turmixoljuk és a hús mellé tálaljuk.
A kroketthez a tört burgonyában elvegyítjük a réteslisztet, a tojást és a reszelt sajtot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Kisebb golyókat készítünk, majd forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, így a felesleges olajat magába szívja. Tálalhatunk mellé salátát is!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...