Koskacukor: Hamburger II.

2014. március 12., szerda

Hamburger II.

Hétvégén duplán bűnöztünk. Szombaton miután elvégeztük a kerti munkákat sajnos nem volt időm semmilyen vacsorára, mert mentünk nővéremhez partizni. Maradt a rendelés. Na jó, már úgyis jó pár hónapja nem ettünk semmi olyat, ami nem itthon készült volna, néha azért megérdemeljük a pihenést. Párom maradt a jó öreg pizzánál, én pedig kínai-t ettem. Őszintén...  semmi íze nem volt. Adok nekik még egy esélyt, legközelebb (jó pár hónap múlva) kipróbálok másikat, ha megint csalódás fog érni, akkor feladom. Egyébként az adag megfelelő volt, és nem csak tésztából állt. Volt rendesen benne gomba, meg csirke és mindenféle zöldség, de az íze olyan semmilyen volt. Kicsit többet vártam.
Előtte pár nappal már beígértem a hamburgert viszont, így csúszott egy napot. És, ha már megígértem, akkor nem maradhat el.... :) (Korábbi hamburgerem itt található.)
A hamburger bucit most Farkas Vilmos receptje alapján készítettem. Csillagos ötös!!! Nagyon finom volt és tényleg klasszikus íze van. Ritkán lehet már kapni ezt a fajtát, pedig nagyon-nagyon szuper!!!
A húspogácsa most marhahúsból készült egy csomó fűszerrel, ami szintén ízletes lett.



Hamburger zsemle, azaz puffancs
Hozzávalók (3 nagy bucihoz):
170 g BL80 fehérliszt
170 g tk. tönköly búzaliszt
34 g porcukor
34 g tojássárgája (kb. 2 kisebb tojásé)
34 g vaj
20 g élesztő
4 g só
165 ml langyos tej

Tetejére:
1 tojás

Elkészítés:
Az összes hozzávalót gyúrjuk össze. Jó kis rugalmas tésztát kell kapjunk, nem is lágy, de nem is kemény.
Pihentessük kelesztő tálba 20 percig, majd gyúrjuk át finoman és ismét pihentessük még 20 percig. Ezután vágjuk 3 részre és formázzunk belőle zsemléket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól távolra.
Takarjuk le konyharuhával és hagyjuk duplájára kelni. Ez kb. 35-40 perc. Ezután kenjük le felvert tojással mindenhol.
Közben melegítsük elő a sütőt 190°C-ra és 15-20 perc alatt süssük készre.


Húspogácsa
Hozzávalók (3 nagy darabhoz):
30 dkg darált marhahús
só, bors
1 kk. egész római kömény
1 kk. egész édeskömény
1 kk. egész koriander
1 tk. dijoni mustár
1 kicsi chilipaprika

Panírhoz:
parmezán

Elkészítés:
A fűszereket tegyük egy mozsárba és zúzzuk porrá. A chilipaprikát daraboljuk fel és tegyünk mindent a húshoz, majd jól dogozzuk össze. Formáljunk belőle kerek húspogácsákat, forgassuk meg parmezánba.
Melegítsünk fel pár evőkanál olívaolajat, majd süssük meg a pogácsák mind két oldalát.

Tetszés szerint bármilyen zöldség kerülhet bele illetve meglocsolhatjuk valami joghurtos, vagy BBQ öntettel vagy maradhatunk a klasszikusnál: mustár, ketchup, majonéz. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...